Torsdag 22 Apr
Stockholm

Sex förbättrar din hälsa

Ett aktivt sexliv förbättrar din hälsa och kan bota depressioner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du har säkert testat flera kurer för att få den där skimrande hyn eller riktigt blänkande hår. Säkert har du också tränat som en galning i hopp om att uppnå den perfekta timglasfiguren.

Men nyckeln till ett kropp i balans är sex. Svårare än så är det inte. Sex kan också hjälpa mot häftigt humör och depressioner. Ett bra sexliv förbättrar inte bara ditt utseende, det bränner också kalorier och håller dig frisk och fräsch.

– Sex förbättrar hälsan. Vilken sexuell närhet som helst får din kropp att må bra. Man tror faktiskt att sex aktiverar kroppen på ett sådant sätt att vi skyddas från sjukdomar. Vissa forskare säger att sex och onani också hjälper folk som har problem med lederna eller musklerna, att det botar depressioner och förlänger livet, menar Sanjay Chugh, sexexpert.

Vid ett samlag accelereras också blodsystemet och kroppens metabolism, vilket håller oss lugna i både kropp och själ.

– Det finns fysiska fördelar med sex som förbättringar av pulsen, blodflödet och hudens kapillärer, vilket leder till en skimrande hud. Du tränar dessutom upp dina muskler vilket ökar din lungkapacitet, säger läkaren Avdesh Sharma, enligt Times of India.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela