1 av 2
- Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: Ap

Ryssarna har köpt fem delfiner med perfekta tänder – vägrar säga varför

Nu har ryssarna något fuffens för sig igen...


Vårt grannland i öster har ju aldrig varit rädda för att dra på ordentligt när man satsar på något – men nu har Ryssland något riktigt konstigt för sig.

Enligt brittiska Independent har ryska flottan nu köpt fem stycken delfiner, tre honor och två hannar. Men marinen ställde höga krav på delfinerna. Enligt Independent var delfinerna tvungna att ha perfekta tänder, vara normallånga och inte ha något slem runt blåshålet.

Delfinerna ska nu ha tagits till delfinträningsanläggningen i Sevastopol på Krim-halvön. Priset? Knappt en kvarts miljon kronor.

Dock är det högst oklart vad Vladimir Putin ska med fem perfekta delfiner till, men tidigare har delfiner tränats till spaningsuppdrag och minröjning av både USA och Ryssland under kalla kriget, skriver The Independent.

Är du lite orolig för vad Ryssarna har för sig? Här är 10 fraser som kan vara bra att kunna om de skulle få för sig att trava in i Sverige.

/
/
Relaterat
Är du orolig för vad Ryssland pysslar med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flera döda i fabriksbrand i Taiwan

Raset på E6: "Det som rör sig är leran"

Lera i jorden gör att skred förr eller senare inträffar, enligt experten Johan Kleman. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel, säger han om raset på E6 i Stenungsund.

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

1 timme sedan
Venezuela uppgav i veckan att man tagit "full kontroll" över fängelset Tocorón som under lång tid styrts av det ökända kriminella gänget Tren de Aragua.

EU-topp: Obalanserad handel med Kina

1 timme sedan
EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis anser att unionens handelsrelation till Kina är "väldigt obalanserad".

Billström om Sverigebilden: "Ingen quickfix"

1 timme sedan
Den svenska regeringen har bedrivit "intensiv diplomati" gentemot muslimska länder under FN:s generalförsamling i New York Målet: att försöka "reparera" Sverigebilden efter koranbränningarna. Men något möte med Turkiet, det främsta hindret för ett ja till svenskt inträde i Nato, blev det inte.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.