Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Varför är skåningar rasister?" – här är svenskarnas fördomar om oss själva

- 12/09/2016, 20:00 -
Har du några fördomar?
1 av 11

Har du några fördomar?

Anders Wiklund/TT

2 av 11

3 av 11

4 av 11

5 av 11

Twitter

6 av 11

Google

7 av 11

Google

8 av 11

Google

9 av 11

10 av 11

11 av 11

Hur är skåningar egentligen? Och vilken del av landet är bäst? Google-förslagen avslöjar en hel del.

Vad har vi svenskar egentligen för uppfattning om oss själva? Det är inte så lätt att svara på, men en ledtråd kan ju vara att se vad Google föreslår för avslut på meningar när man söker på folk från olika delar av landet.

Hur pass populär varje sökning är har inte Google avslöjat, men enligt Search Engine Land så har Google sagt att samtliga förslag kommer av riktiga googlingar folk har gjort.

Då kan det ju vara kul att se vad google föreslår om man skriver in lite olika delar av landet. Vad tänker vi svenskar om varandra egentligen.

1. Varför är skåningar…

Jaha, är skåningar alltså ett gäng rasister som pratar som om de precis bränt sig på tungan? Självklart inte, det finns massor av trevligt folk i vårt sydliga ände. Ett bra exempel på det är ju Zlatan Ibrahimovic och sångerskan Jill Johnson.

2. Varför är smålänningar…

Är det sant att man återanvänder te-påsar och vägrar göra något som kostar pengar alls nere i småländska skogarna? Nej, inte nödvändigtvis. Men vi kanske ska komma ihåg att bilden på den här kafé-prislistan är tagen i småländska Tingsryd…

3. Varför är Göteborg….

Är Liseberg roligare än Gröna Lund? Ja, självklart är det så. Men om Göteborg är bättre som stad? Det beror nog på hur man ser det och vad man letar efter. Sant är dock att båda städerna förtjänar att tillbringa en helg i!

– Klart Göteborg är roligare än Stockholm, om man med roligare menar dummare i huvudet och mer galet, säger journalisten och göteborgskännaren Tom Jerry Boman till Nyheter24.

4. Varför är stockholmare…

Är det sant som det sägs att Stockholm är en ogästvänlig plats med en massa oförskämda människor som knuffas och skryter? Enligt en expert är det faktiskt inte alls så.

– Vi är inte dryga. Vi är down to earth och vi har allt man behöver i en storstad så vi behöver inte mäta kuk, säger Stockholms-födda klubb-dj:n Quetzala Blanco till Nyheter24.

5. Varför är Norrland…


Norrland är ju typ halva Sverige, så det är lite svårt att ha några konkreta fakta. Men om det är bäst? Ja, det får vi nog lita på.

6. Varför är svenskar…

Jaha, den här självbilden känns ju inte så skoj… Fega, blyga, långa och tråkiga. Det är ju ett under att någon överhuvudtaget för ligga i det här landet.

7. Varför är svenska män…

Ja, det är ju bara att fortsätta. Fula är vi tydligen också.

8. Varför är svenska kvinnor…

Det är ju nästan så att det här känns logiskt.