Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna äter skadedjurssniglar

Nyheter | 15/04/2009 11:47

59-åringen vill inte förgifta skadedjuren som härjar i hennes trädgård.

STORBRITANNIEN. När sniglarna tog över familjen Parker-Rhodes trädgård var katastrofen ett faktum. Hundratals små slemmiga varelser invaderade grönsakssektionen och festade loss på potatisarna. Då fick Oriole Parker-Rhodes en snilleblixt. I stället för att ringa in Anticimex åt hon upp sniglarna.

59-åringen är lite av en naturmänniska och det skulle aldrig falla henne in att förgifta dem. Dessutom behöver hon inte betala en krona för att bli av med sniglarna.

– Förra sommaren var regnig och varm, idealiskt för sniglar. Jag hade hundratals i min trädgård. Men jag är lite av en naturmänniska, så det skulle aldrig falla mig in att förgifta dem. Det skulle vara emot mina principer. Så jag tyckte att det var vettigt att äta dem i stället, säger Parker-Rhodes till Daily Mail.

Men hon är väldigt mån om att inte utsätta dem för något lidande under matlagningsprocessen. När sniglarna går in i dvala under hösten tar hon in dem i sitt hus och göder dem med äpplen och andra godsaker. Sedan får de fasta i två dagar, vilket gör dem nästan medvetslösa. Därefter kokas de och tillagas med örter och smör.

– Det är en jättebra maträtt. De är rika på protein och har låg fetthalt, menar 59-åringen.

Hur man tillagar sniglar:

Skrivet av: