Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hjältehund blev knivhuggen

Nyheter | 17/04/2009 12:32

Räddade familjen från hänsynslös inbrottstjuv.

ENGLAND. När familjens hus utsattes för inbrott av en lömsk tjuv om natten tvekade inte den svarta labradoren Toby en sekund. Hjältehunden slängde sig skällande mot inbrottstjuven och jagade honom på flykten.

Men innan tjuven tog till löparskorna högg han fegt Toby i bröstet och ena benet, med en punkterad lunga som följd.

– När jag tittade ut genom fönstret kunde jag se en grabb klättra över stängslet, så jag sprang till nedervåningen, säger Jonathan Morton, 23 år och ägare till den tappra jycken.

– Jag såg blod överallt – på väggarna och mattan. När jag gick ut stod Toby fortfarande på bakbenen och försökte fånga honom, fortsätter han.

Bara minuter senare kollapsade Toby och blev skyndsamt tagen till veterinären.

Förutom Jonathan Morton befann sig även hans fru och fem månader gamla dotter i huset när den oinbjudne nattgästen tittade förbi.

– Vi är bara glada att ha Toby. I normala fall skulle han inte göra en fluga förnär och han är underbar med barn, säger Jonathan Morton.

– Grabben som bröt sig in uppgav för polisen att han inte såg vad som kom emot honom och bara högg ut, säger Jonathen Morton till The Sun.

Polisen var så imponerad av Tobys rådiga insatts att han belönades med en bragdmedalj för hjältemodiga djur.

– Om inte Toby varit där den natten vet man inte vad som hade kunnat hända, säger Jonathan Morton.

Skrivet av: