Vladimir Putin hånades på ryska laddstolpar.
Vladimir Putin hånades på ryska laddstolpar. - Foto: Alexei Nikolsky/AP/TT och Skärmavbild/Facebook/Auto Enterprise

Ryska laddstolpar hackade – visar hånfullt budskap om Putin

Flera laddstolpar, avsedda för elbilar, i Ryssland har hackats och under tiden som de var hackade visades ett minst sagt hånfullt meddelande om president Vladimir Putin, rapporterar Vice.


Under den tidiga torsdagsmorgonen, den 24 februari, invaderades Ukraina av ryska styrkor och nu pågår krig i landet. Läs vad vi vet om invasionen här.

Anonymous har förklarat cyberkrig mot Ryssland

Sedan dess har angreppet inte bara fördömts av världsledare, utan hackerkollektivet Anonymous har också förklarat cyberkrig mot Ryssland på Twitter.

Bland annat har gruppen pekats ut som ansvariga för att, under måndagen, ha hackat den ryska nyhetsbyrån Tass hemsida. De som besökte hemsidan under en period fick, i stället för nyheter, ett meddelande som löd:

”Vi uppmanar er att stoppa denna galenskap. Skicka inte era söner och makar till en säker död. Putin tvingar oss att ljuga och sätter oss i fara. Det är inte vårt krig, låt oss stoppa honom”, stod det, enligt Reuters.

Ryska laddstolpar hackade – hånar Putin

Samma dag fick bilister längs med M11-motorvägen, som sträcker sig mellan Moskva och Sankt Petersburg, en överraskning – åtminstone om de körde elbil och skulle använda laddstolparna vid motorvägen.

"Putin är ett kukhuvud", "död åt fienden" och "heder åt Ukraina" stod det enligt Vice, som också hänvisar till ett Facebookinlägg från det ansvariga energibolaget Rosseti. 

En video, delad av ukrainska Auto Enterprise som producerat de ryska laddstolparna, visar när kunder får syn på meddelandet ifråga.

Det är oklart hur länge laddstolparna visade det hånfulla meddelandet, rapporterar Vice.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!