Tweeten om Volodymyr Zelenskyj har blivit viral.
Tweeten om Volodymyr Zelenskyj har blivit viral. - Foto: Vilhelm Stokstad/TT och Efrem Lukatsky/AP/TT

Viral tweet om Ukrainas president delar internet: "Vidrigt"

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj leder just nu sitt land genom krig – och det är just detta som fått människor att reagera starkt på en viral tweet om honom.
"Det pågår ett jävla krig", skriver en Twitter-användare som svar på tweeten som delat internet.


Den 24 februari invaderade Ryssland grannlandet Ukraina i en omfattande militär attack och hundratusentals människor flyr nu för sina liv. Läs vad vi vet om invasionen här.

Världens blickar har därför riktats mot Rysslands president Vladimir Putin, å ena sidan, och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, å andra sidan.

Här kan du läsa om hur Zelenskyj tog sig till makten.

Viral tweet om Volodymyr Zelenskyj

Den sistnämnde, Volodymyr Zelenskyj, står också i fokus för en tweet som blivit viral och som delat internet i två läger.

I tweeten, skriven av Emma Salisbury som arbetar vid det brittiska parlementet, står följande:

"BREAKING: Varje kvinna i ditt liv har just nu åtminstone en liten förälskelse gentemot Volodomyr Zelenskyj och det finns absolut ingenting du kan göra åt saken".

Tweeten väcker både avsky och skratt

I skrivande stund, den 2 mars, har tweeten 225 000 likes och nära 21 000 retweets. Men bland svaren på tweeten är reaktionerna blandade.

"Vidrigt", skriver en person, medan en annan ber liberaler att "sluta prata om ett faktiskt krig som om det vore en tv-serie med roliga karaktärer". 

Samtidigt är det många som roas av tweeten och som försvarar dess innehåll.

"Jag tycker inte att det är något fel med att lyfta fram vilken helt fantastisk man den här killen verkar vara. Hans lojalitet till sitt land, hans sätt att prata till sitt folk och omvärlden", skriver en person. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!