USA-kongressen tillåter havsborrande

Representanthuset i Washingtonkongressen tillåter åter borrande efter olja till havs. En lag som godkändes på tisdagen tar bort ett moratorium för borrandet. Lagen ingår i ett energipaket från Demokraterna. (TT)


Representanthuset i Washingtonkongressen tillåter åter borrande efter olja till havs. En lag som godkändes på tisdagen tar bort ett moratorium för borrandet.

Lagen ingår i ett energipaket från Demokraterna. Den ger delstater möjlighet att tillåta borrande 8-16 mil utanför sina kuster. På över 16 mils avstånd får oljeletare söka utan särskilt tillstånd.

Demokraterna sade tidigare nej till havsborrande.

Lagpaketet tillåter regeringen att sälja 70 miljoner fat olja från USA:s strategiska reserv. Det ger även skattelättnader åt förnybar energi och energisparåtgärder.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.