Jesper Söder, 31, strider mot ryska trupper i Ukraina.
Jesper Söder, 31, strider mot ryska trupper i Ukraina. - Foto: Privat och Emilio Morenatti/AP/TT

Jesper, 31, om ukrainska soldaternas gest: "Köpte blommor"

Jesper Söder, 31, har lämnat hemstaden Trollhättan och är nu på plats i det krigsdrabbade Ukraina för att strida mot ryska trupper. För Nyheter24 berättar han om en gest, under internationella kvinnodagen, som gjorde särskilt stort intryck på honom.


Den 24 februari invaderade Ryssland grannlandet Ukraina och krigets utbredning i landet har lett till omfattande förödelse såväl som stigande dödstal. Läs vad vi vet om invasionen här.

Kort därpå beslutade sig 31-åriga Jesper Söder, som tidigare krigat mot terrorsekten IS i Syrien, för att strida mot de ryska trupperna i Ukraina, vilket Nyheter24rapporterade om

Jesper Söder i Ukraina: "Ledsen och arg"

Nu är Jesper Söder på plats i Ukraina och inväntar fler soldater till den internationella brigad som ska ge sig ut i kriget. 

– Det går inte att beskriva med ord, utan jag är både ledsen och arg för man lider verkligen med barnen här nere, har han berättat för Nyheter24.

Här kan du läsa mer om 31-åringens känslor och tankar efter ankomsten i Ukraina.

"Tog verkligen vara på stunden"

När Jesper Söder får frågan om det finns någon särskild händelse som, sedan han anlände i Ukraina, lämnat särskilt stort intryck på honom svarar han:

– Ja, på internationella kvinnodagen. Att se ukrainska soldater köpa blommor till sina älskade. Att de som hade möjligheten att träffa sin partner verkligen tog vara på stunden innan de kallades ut igen, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Samtidigt saknar man sin egna flickvän och önskar att man kunde varit där för henne. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!