Alex Konanykhin berättar om miljonerbjudandet.
Alex Konanykhin berättar om miljonerbjudandet. - Foto: Pavel Golovkin/AP/TT och Wikimedia Commons

Alex, 55, satte ett pris på Putins huvud: "Skulle fira hans död"

För drygt två veckor sedan erbjöd den ryskfödde entreprenören Alex Konanykhin, 55, ungefär tio miljoner kronor till den som ställer Vladimir Putin inför rätta. Nu berättar han mer om erbjudandet.
– Jag är medveten om riskerna, säger han till 60 Minutes Australia.


Det var i början av mars som entreprenören och den tidigare bankiren Alex Konanykhin gick ut på LinkedIn och erbjöd drygt 9,8 miljoner kronor till den eller de som ställer Rysslands president Vladimir Putin inför rätta.

– Jag tänker inte misstas för någon av de ryssar som är medskyldiga genom tystnad, sade Konanykhin, som är född i Ryssland men som numera bor i USA, till People då. 

Läs mer om Konanykhins inlägg här.

Alex Konanykhin: "Skulle fira Putins död"

I en ny intervju i "60 Minutes Australia" berättar Alex Konanykhin mer om sitt erbjudande.

– Jag betalar de pengarna när gripandet sker. Om den personen, som griper Vladimir Putin, accepterar mitt erbjudande, vore det ett nöje, konstaterar han.

Samtidigt betonar han att han inte betalar för mordet på Putin, utan för ett gripande där presidenten ställs inför rätta. Han hymlar dock inte med att ett besked om att Putin dött skulle vara glädjande nyheter.

 – Jag vore en av flera miljoner människor som skulle fira hans död, säger han.

"Medveten om riskerna"

Historien har visat att det medför stor fara att bli en av Vladimir Putins fiender, men enligt Alex Konanykhin är erbjudandet värt risken.

 – Jag är medveten om riskerna, men jag ville inte skrämmas till tystnad. Han har så många fiender nu att jag inte tror att jag är i topp på listan. Han har större problem, säger han i "60 Minutes Australia".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!