Alex Konanykhin, 55, berättar om KGB-kidnappningen.
Alex Konanykhin, 55, berättar om KGB-kidnappningen. - Foto: Wikimedia Commons och Stella Pictures

Ryske entreprenörens ord om kidnappningen: "Med vapen"

Den ryske entreprenören Alex Konanykhin, 55, har erbjudit flera miljoner till den som griper och ställer Vladimir Putin inför rätta. Nu berättar han om hur han flydde hemlandet efter att ha blivit kidnappad av KGB.
– De marscherade in med pistoler, säger han till WGN News.


Efter det att ryska trupper började invadera Ukraina den 24 februari var det många som fördömde president Vladimir Putins våldsamma tilltag mot grannlandet, där kriget nu breder ut sig. Läs allt om invasionen här.

En av dem är den ryske tidigare bankiren och numera entreprenören Alex Konanykhin, 55, som presenterade ett erbjudande: drygt tio miljoner kronor till den som griper och ställer den ryske ledaren inför rätta. Här kan du läsa om det.

Alex Konanykhin: "Kidnappades av KGB"

Nu berättar Alex Konanykhin, som nu bor i USA, om varför han flydde hemlandet Ryssland under 1990-talet.

– Jag kidnappades av KGB, för en lösensumma, år 1992. Jag hade mer tur än många av mina kollegor. Många bankirer blev lynchade, säger han till amerikanska WGN News:

– Jag lyckades fly med livet i behåll och oskadd. Jag valde att inte återvända till Ryssland och KGB tog över alla mina banker med rent våld. De marscherade in med vapen och tog kontroll över allt. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!