Volodymyr Zelenskyj berättar om vad hans egna barn vet om kriget.
Volodymyr Zelenskyj berättar om vad hans egna barn vet om kriget. - Foto: Instagram/zelenskiy/official och Ukrainian Presidential Press Office/AP/TT

Zelenskyj om barnens medvetenhet om kriget: "Stolta"

Ett fullskaligt krig pågår i Ukraina – något som den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs barn är väl medvetna om.
– De är stolta över Ukraina. Väldigt stolta, säger han till CNN.


Den 24 februari invaderade ryska trupper Ukraina och kriget i landet breder nu ut sig. Läs vad vi vet om invasionen här.

Hela världens blickar har riktats mot Rysslands president Vladimir Putin å ena sidan och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj å andra sidan.

Här kan du läsa åtta snabba fakta om den ukrainske ledaren.

Volodymyr Zelenskyjs barn är medvetna om kriget

Den senare befinner sig fortsatt i det krigshärjade landet och i en intervju berättar Volodymyr Zelenskyj att han, under krigets första två dagar, inte talade om kriget med sina två barn Oleksandra, 17, och Kyrylo, 9.

Men nu är de väl medvetna om vad som sker i Ukraina, även om han själv inte förklarat det hela.

– Lyckligtvis behöver vi inte förklara något för våra barn. Lyckligtvis har de tillgång till videoklipp och nyheter. Jag ser till att deras tillgång till dessa videoklipp är obehindrad, så de kommer åt dem, säger han till CNN och fortsätter:

– Jag tycker inte att mina barn ska förbjudas att se videos på vad Ryssland har gjort. Min son måste vara medveten om det eftersom medan han är vid liv är det män i den ukrainska armén som offrar sina liv för detta.

"Stolta över Ukraina"

Samtidigt uppger Volodymyr Zelenskyj att både dottern och sonen är hoppfulla när det kommer till en ukrainsk seger i kriget.

– De är stolta över Ukraina. Väldigt stolta. De har ett genuint hopp inför vår seger, säger Zelenskyj till CNN.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.