Anonymous säger sig ha hackat skrivare i Ryssland.
Anonymous säger sig ha hackat skrivare i Ryssland. - Foto: Mikhail Klimentyev/AP/TT och Gustav Sjöholm/TT

Anonymous uppges ha hackat ryska skrivare: "Medborgare..."

Det löst sammansatta hackerkollektivet Anonymous uppges ha hackat ett stort antal skrivare i Ryssland, för att inom loppet av några timmar skriva ut 100 000 flygblad med anti-propaganda.
"Medborgare av Ryssland...", inleds meddelandet, enligt IBT.


Den 24 februari invaderade ryska trupper Ukraina och nu pågår ett fullskaligt krig i landet. Läs vad vi vet om invasionen här.

Det dröjde inte länge innan det löst sammansatta hackerkollektivet Anonymous, som genomfört en rad ökända it-attacker, förklarade cyberkrig mot Vladimir Putin och den ryska ledningen.

Anonymous sägs ha hackat skrivare i Ryssland

Sedan tidigare har det kommit uppgifter om att hackare, kopplade till Anonymous, till exempel hackat ryska övervakningskameror.

Nu uppger en person på Twitter, som ska vara en del av hackerkollektivet, att man genomfört ytterligare en attac, men denna gång mot ryska skrivare – något som International Business Times bekräftat genom en källa med insyn.

"Vi har skrivit ut anti-propaganda och instruktioner för att installera tor över hela #Ryssland i två timmar, och har skrivit ut 100 000+ exemplar hittills", skriver man.

Enligt International Business Times ska flygbladen med anti-propganda bestå av ett meddelande där det bland annat står följande:

"Medborgare av Ryssland, agera nu för att stoppa terroristen. Putin dödar tusentals i Ukraina".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!