Alina Kabaeva ryktas vara Vladimir Putins flickvän.
Alina Kabaeva ryktas vara Vladimir Putins flickvän. - Foto: Presidential Press Service/ITAR-TASS/AP/TT och Vincent Yu/AP/TT

Tusentals i upprop för att utvisa Putins påstådda flickvän

Det har länge ryktats om att Rysslands president Vladimir Putin har en relation, och till och med barn, med den forna elitgymnasten Alina Kabajeva. Nu har ett upprop, med över 70 000 namnunderskrifter, startats för att utvisa Kabajeva.


I ett tv-sänt tal den 24 februari uppgav Rysslands president Vladimir Putin att man inlett "en specialoperation" i Ukraina. I själva verket hade ryska trupper invaderat grannlandet och nu pågår fullskaligt krig. Här kan du läsa om krigets första månad.

Alina Kabajeva påstås vara Vladimir Putins flickvän

Sedan invasionen inleddes har det florerat uppgifter om att den före detta elitgymnasten Alina Kabajeva, som länge ryktats vara i en relation med Vladimir Putin, flyttats till Schweiz, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Där ska hon, enligt samma uppgifter, befinna sig med flera barn som Putin påstås vara pappa till – något ledningen i Kreml ihärdigt dementerat.

Jämförs med Adolf Hitlers fru

Det faktum att Alina Kabajeva sägs befinna sig i Schweiz har väckt starka känslor i landet och nu har ett upprop, via sajten change.org, startats. 

I uppropets beskrivning, som i skrivande stund lyckats samla in över 70 000 namnunderskrifter, drar man paralleller mellan Kabajeva och Adolf Hitlers fru Eva Braun.

”Trots det pågående kriget (i Ukraina) fortsätter Schweiz att vara värdland åt en medbrottsling till Putins regim. Det är dags för Schweiz att gripa in, och återförena 'Eva Braun' Kabajeva med hennes 'Führer'”, står det.

Här kan du läsa om hur Vladimir Putins exfru Lyudmila lever idag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.