Alina Kabajeva har pekats ut som Vladimir Putins flickvän.
Alina Kabajeva har pekats ut som Vladimir Putins flickvän. - Foto: Alexander Demyanchuk/AP/TT och Stella Pictures

Här håller Putins påstådda flickvän tal: "Varje familj..."

Den tidigare gymnasten Alina Kabajeva ryktas vara Vladimir Putins flickvän och har hållit en låg profil sedan invasionen av Ukraina. Nu har hon dock synts till i offentligheten – och har till och med hållit tal.


Den före detta gymnasten Alina Kabajeva, 38, har vunnit både OS- och VM-medaljer, men har framförallt, åtminstone under senare år, blivit omskriven eftersom hon påstås vara Vladimir Putins flickvän – något Kreml tillbakavisat.

Sedan ryska trupper invaderade Ukraina den 24 februari har Kabajeva, som ryktats befinna sig i Schweiz, inte synts till – fram tills nu. 

Alina Kabajeva: "Varje familj har en historia av krig"

Under helgen dök nämligen Alina Kabajeva upp vid en gymnastikfestival, som gick under 38-åringens eget namn, och bilder på henne från evenemanget väckte frågor. Läs mer om det här.

I samband med festivalen höll också Kabajeva tal – mot bakgrund av den proryska Z-symbolen, vilken Nyheter24 skrivit om tidigare

Talet och en inspelning av evenemanget i stort väntas sändas på den så kallade "segerdagen" den 9 maj, då man firar segern mot nazisterna under Andra världskriget, och detta refererade Kabajeva till i sitt tal.

– Detta tema, denna historia, kan inte bara härledas till historien. Den stannar hos oss, sade hon, enligt Latin Times och fortsatte vidare: 

– Detta firande är inte bara för hela landet, utan en helg för varje familj. Varje familj bär på en historia av krig, och vi får inte glömma det, utan måste föra det vidare från generation till generation.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!