Slog ihjäl björn med gren

Svartbjörnen attackerade mannen. Det visade sig ödesdigert - för björnen.


I lördags var Jim West ute med sin hund i skogen i British Columbio i Kanada. Då hörde han ett ljud. Plötsligt stod han öga mot öga med en svartbjörn. Han försökte skrämma i väg björnen genom att sparka mot den.

– Allt jag såg var ögon fulla av hat, säger han enligt DN.

Nåt som verkar ha retat upp den än mer. För innan han visste ordet av hade björnen rusat fram och bitit honom i nacken och över huvudet. Efter ett tag släppte björnen greppet och började bita över revbenen. Smärtan var enorm. Chocken desto större. Men mitt i all skräck behöll ändå Jim fattningen. Han lyckades komma på fötter. Fick tag på en tjock gren. Och slog hårt.

– Jag tog ett steg framåt och slog till björnen i huvudet så att grenen gick sönder. Men hon verkade bara ruska av sig slaget och då fattade jag att jag måste fortsätta att slå för att ha en chans att överleva, säger Jim West enligt DN.

Han slog tills björnen låg död. Sedan tog hans sig blödande till närmsta stuga några kilometer bort. Där fick han hjälp att komma till sjukhus. Tragiken blev total när det visade sig att den döda björnhonan hade två små ungar som fick avlivas. Själv klarade sig Jim West med 60 stygn i huvud och kropp.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.