Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Slog ihjäl björn med gren

- 12/10/2008, 14:52 -

Svartbjörnen attackerade mannen. Det visade sig ödesdigert - för björnen.

I lördags var Jim West ute med sin hund i skogen i British Columbio i Kanada. Då hörde han ett ljud. Plötsligt stod han öga mot öga med en svartbjörn. Han försökte skrämma i väg björnen genom att sparka mot den.

– Allt jag såg var ögon fulla av hat, säger han enligt DN.

Nåt som verkar ha retat upp den än mer. För innan han visste ordet av hade björnen rusat fram och bitit honom i nacken och över huvudet. Efter ett tag släppte björnen greppet och började bita över revbenen. Smärtan var enorm. Chocken desto större. Men mitt i all skräck behöll ändå Jim fattningen. Han lyckades komma på fötter. Fick tag på en tjock gren. Och slog hårt.

– Jag tog ett steg framåt och slog till björnen i huvudet så att grenen gick sönder. Men hon verkade bara ruska av sig slaget och då fattade jag att jag måste fortsätta att slå för att ha en chans att överleva, säger Jim West enligt DN.

Han slog tills björnen låg död. Sedan tog hans sig blödande till närmsta stuga några kilometer bort. Där fick han hjälp att komma till sjukhus. Tragiken blev total när det visade sig att den döda björnhonan hade två små ungar som fick avlivas. Själv klarade sig Jim West med 60 stygn i huvud och kropp.

Skrivet av: