Vladimir Putins döttrar
Vladimir Putins döttrar - Foto: Stella Pictures/ TT Nyhetsbyrån

Nu sätter Vladimir Putin stopp för dotterns kärleksresa

Rysslands president Vladimir Putin förbjuder nu äldsta dottern Maria Vorontsova att åka på kärleksresa med sin partner – i rädsla att hon lämnar landet och aldrig återvänder.


Maria Vorontsova, 37, fick ställa in sin inplanerade födelsedagsresa och tropiska strandsemester med partnern Yevgeny Nagorny, 33, eftersom hennes pappa, och den ryske presidenten, Vladimir Putin förbjudit henne att lämna Ryssland. Dottern och Yevgeny ska ha planerat en resa till ett "vänskapligt" land i Europa.

Med ett järngrepp om dottern har Putin svarat med en kategorisk vägran. Något som enligt honom ska stärka säkerhetsskyddet för Vorontsova.

Vägran grundas i att Maria Vorontsova planerat att lämna Ryssland utan planerad återvändo, enligt Telegram-kanalen General SVR. Det framgår däremot inte vad som är orsaken till hennes påstådda plan att fly - från Ryssland och sin fars blodiga krig i Ukraina.

Presidentdottern ska i början av året skilt sig från den holländska affärsmannen Jorrit Faassen, enligt Daily Mail.

Här kan du läsa mer om Vladimir Putins hemliga familj.

Putins döttrar står på västländernas sanktionslista

Maria Vorontsova har på grund av sina familjekopplingar till Vladimir Putin blivit sanktionerad av flera länder i väst. Hon är nu förbjuden att resa till stora västländer - trots sin förtjusning att resa fritt i Europa, rapporterar Mirror.

Vladimir Putin och hans döttrar. Foto: Stella Pictures

Putins döttrars identiteter avslöjade

Nyheter24 har även tidigare rapporterat om hur USA infört riktade sanktioner mot två av Putins döttrarMaria Vorontsova och Katerina Tichonova.

I och med USA:s sanktioner blev döttrarnas som varit bakom strålkastarljuset, och dess identiteter, avslöjade. Men än är det förhållandevis lite känt om dem. Här kan du läsa allt vi vet om Putins döttrar och exfru.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.