Den tidigare MI6-chefen tror att Vladimir Putin förlorar makten innan 2023.
Den tidigare MI6-chefen tror att Vladimir Putin förlorar makten innan 2023. - Foto: Sang Tan/AP/TT och Alexander Demyanchuk/AP/TT

Tidigare spionchefen: Putin lär förlora makten innan 2023

Vladimir Putins tid vid makten närmar sig sitt slut – åtminstone om man ska tro den tidigare MI6-chefen Sir Richard Billing Dearlove.
– Jag tror att han försvinner innan 2023, säger Dearlove om den ryske presidenten i podcasten "One Decision".


För tre månader sedan, den 24 februari, invaderade ryska trupper Ukraina på order av president Vladimir Putin och sedan dess har hela världen vänt blickarna mot presidenten. Här kan du läsa om hur Vladimir Putin tog sig till makten.

Ryktet: Putin är sjuk i cancer

Invasionen har fördömts världen över och många har spekulerat kring den ryska ledningens nästa drag såväl som Vladimir Putins hälsa. Läs tidslinjen över ryktena kring Putins hälsa och påstådda sjukdomar här.

Senast i raden av rykten kring Putins hälsa är att han lider av blodcancer, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om

Tidigare MI6-chefen: "Putin är borta innan 2023"

Det är också dessa rykten, samt de ryska nederlagen i Ukraina och en allt tuffare ekonomi, som gör att Vladimir Putins fall kan vara nära, enligt den tidigare MI6-chefen Sir Richard Billing Dearlove.

Enligt Dearlove lär man, inom Kreml, nu vilja bli av med Putin och för att lyckas med det, utan att genomföra en blodig kupp, kan man komma att använda de påstådda sjukdomarna som en ursäkt för att röja undan honom inom kort.

– Jag tror att han försvinner innan 2023, men förmodligen till ett sanatorium, som han inte kommer att återvända ifrån som Rysslands ledare, säger Dearlove i podcasten "One Decision", enligt Daily Mail.

/
/
MI6
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!