Hunden knivhöggs tolv gånger och dog senare av sina skador.
Hunden knivhöggs tolv gånger och dog senare av sina skador. - Foto: Patric Söderström/TT och Stella Pictures

Ung man knivhögg hund till döds: "Inte olagligt"

En 22-årig man, hemmahörande i brittiska Sunderland, knivhögg sin hund tolv gånger och lämnade henne sedan att dö i en pöl av blod. Nu har han dömts till 18 månaders fängelse.


Det var i december förra året som förbipasserande hittade en svårt skadad hund, av rasen schäfer, på Hendon Beach i brittiska Sunderland.

Hunden, som hade flera stickskador och som var "täckt av blod", fördes till ett djursjukhus, men hennes liv gick inte att rädda, enligt Metro.

22-åring döms för dådet: "Inte olagligt"

Nu har hundens ägare, en 22-årig man, dömts till 18 månaders fängelse för dådet. Han kunde gripas efter att han öppet sagt att han dödat hunden.

I samband med gripandet ska mannen ifråga ha sagt till polisen att det "inte är olagligt att döda sin hund", rapporterar Metro.

Advokaten: "Djupt ångerfull"

Under rättegången slog domaren Edward Bindloss fast att 22-åringen huggit hunden, vars namn var Bella, med kniv totalt tolv gånger innan han lämnade henne för att dö.

– Den åtalade är djupt ångerfull och har inte riktigt kunnat förklara vad som föranlett händelsen, sade mannens försvarsadvokat, enligt Metro, och pekade vidare på hur 22-åringen "hört röster" innan dådet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.