Nytt talibantillslag i Pakistan

Tio soldater ur en paramilitär styrka kidnappades av talibaner.


Tio soldater ur en paramilitär styrka kidnappades av talibaner i nordvästra Pakistan på fredagen, nära den omdiskuterade Swat-dalen.

Ett 50-tal talibaner stormade soldaternas förläggning i Övre Dir-distriktet i Malakand-regionen, cirka tio mil norr om Pakistans huvudstad Islamabad.

Militären har de senaste dagarna genomfört en offensiv mot talibaner i den närliggande Buner-dalen och Nedre Dir.

Operationen kommer att avslutas först när de beväpnade lägger ned sina vapen, eftersom myndigheterna måste ta kontroll över läget, till vilket pris som helst, sade Nordvästra gränsprovinsens informationsminister efter samtal med talibanerna på fredagen.

Tidigare i år slöts ett mycket omtvistat fredsavtal med talibanledare i Swat-dalen, vilket bland annat gav talibanerna möjlighet att införa sharia-lagar.

Tillämpningen av lagarna har dock lett till skarp kritik, inte minst från utlandet, samtidigt som oroligheterna dessutom spridit sig från Swat till andra delar av Malakand.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.