Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nytt talibantillslag i Pakistan

Nyheter | 01/05/2009 12:33

Tio soldater ur en paramilitär styrka kidnappades av talibaner.

Tio soldater ur en paramilitär styrka kidnappades av talibaner i nordvästra Pakistan på fredagen, nära den omdiskuterade Swat-dalen.

Ett 50-tal talibaner stormade soldaternas förläggning i Övre Dir-distriktet i Malakand-regionen, cirka tio mil norr om Pakistans huvudstad Islamabad.

Militären har de senaste dagarna genomfört en offensiv mot talibaner i den närliggande Buner-dalen och Nedre Dir.

Operationen kommer att avslutas först när de beväpnade lägger ned sina vapen, eftersom myndigheterna måste ta kontroll över läget, till vilket pris som helst, sade Nordvästra gränsprovinsens informationsminister efter samtal med talibanerna på fredagen.

Tidigare i år slöts ett mycket omtvistat fredsavtal med talibanledare i Swat-dalen, vilket bland annat gav talibanerna möjlighet att införa sharia-lagar.

Tillämpningen av lagarna har dock lett till skarp kritik, inte minst från utlandet, samtidigt som oroligheterna dessutom spridit sig från Swat till andra delar av Malakand.

Skrivet av: