Mr Happy Face är den fulaste hunden i världen.
Mr Happy Face har utsetts till den fulaste hunden i världen. - Foto: D. Ross Cameron/AP/TT

Mr Happy Face, 17, är världens fulaste hund: "Förtjänar att älskas"

För 33:a året i rad har världens fulaste hund utsetts på marknaden i Petaloma i amerikanska delstaten Kalifornien. Vinnare i kavalkaden av estetiskt prövade husdjur blev Mr Happy Face, en 17-årig kinesisk nakenhund som har ett tufft liv bakom sig.


När den stolta ägaren Jeneda Benally adopterade honom under pandemin var Mr Happy Face kraftigt vanvårdad och veterinärer varnade för att hundhimlen väntade runt hörnet.

— Personalen på härbärget försökte förbereda mig för vad jag skulle se. Jag såg en varelse som utan tvekan var gammal, behövde en andra chans och förtjänar att älskas, säger hon.

D. Ross Cameron/AP/TT

Mr Happy Face är världens fulaste hund

Tävlingen är en hyllning till de "fel och brister som gör alla hundar speciella och unika". Juryn ska särskilt ha uppskattat den spretiga punktofsen och tungspetsen som konstant sticker ut ur munnen på Mr Happy Face.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

1 timme sedan
Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

1 timme sedan
Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.