Måndag 26 Sep
Stockholm

89-årig kvinna död – attackerades av hundar i trädgård

Den 89-åriga kvinnan avled av sina skador. Bilden till höger är en genrebild på två pit bullterriers.
Den 89-åriga kvinnan avled av sina skador. Bilden till höger är en genrebild på två pit bullterriers. Foto: Johan Nilsson/TT och Stella Pictures

En 89-årig kvinna har dött efter att ha blivit attackerad av två pitbulls i en trädgård i amerikanska Colorado. Kvinnans barnbarn, en tolvårig pojke, skadades också allvarligt i attacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under onsdagseftermiddagen i förra veckan som polisen larmades till ett bostadsområde strax utanför staden Denver i Colorado. Väl där anträffade polisen en tolvårig pojke, som var den som slagit larm, med svåra skador och blodiga kläder.

Polispatrullen följde blodspår in i en trädgård där två hundar, bägge av rasen pit bullterrier, då attackerade en 89-årig kvinna, rapporterar CBS News.

Krävdes förstärkning för att stoppa hundattacken

Poliserna försökte, med både elpistol och andra icke-dödliga vapen, avlägsna hundarna från kvinnan, men utan framgång. Inte förrän polisen skickat ytterligare förstärkning till platsen kunde attacken stoppas.

Både kvinnan och pojken, som senare visade sig vara kvinnans barnbarn, fördes till sjukhus, men 89-åringens liv gick inte att rädda. Pojken vårdades för initialt allvarliga skador, men kunde efter några dagar lämna sjukhuset, rapporterar CBS News.

Kvinnan och pojken hade, enligt polisen, någon form av relation till hundarna. Den ena hunden, vilken skadades under polisens ingripande, avlivades direkt efter attacken av en veterinär, medan den andra avlivades senare efter att dess ägare gett sitt medgivande.

USA
/
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.