Den 89-åriga kvinnan avled av sina skador. Bilden till höger är en genrebild på två pit bullterriers.
Den 89-åriga kvinnan avled av sina skador. Bilden till höger är en genrebild på två pit bullterriers. - Foto: Johan Nilsson/TT och Stella Pictures

89-årig kvinna död – attackerades av hundar i trädgård

En 89-årig kvinna har dött efter att ha blivit attackerad av två pitbulls i en trädgård i amerikanska Colorado. Kvinnans barnbarn, en tolvårig pojke, skadades också allvarligt i attacken.


Det var under onsdagseftermiddagen i förra veckan som polisen larmades till ett bostadsområde strax utanför staden Denver i Colorado. Väl där anträffade polisen en tolvårig pojke, som var den som slagit larm, med svåra skador och blodiga kläder.

Polispatrullen följde blodspår in i en trädgård där två hundar, bägge av rasen pit bullterrier, då attackerade en 89-årig kvinna, rapporterar CBS News.

Krävdes förstärkning för att stoppa hundattacken

Poliserna försökte, med både elpistol och andra icke-dödliga vapen, avlägsna hundarna från kvinnan, men utan framgång. Inte förrän polisen skickat ytterligare förstärkning till platsen kunde attacken stoppas.

Både kvinnan och pojken, som senare visade sig vara kvinnans barnbarn, fördes till sjukhus, men 89-åringens liv gick inte att rädda. Pojken vårdades för initialt allvarliga skador, men kunde efter några dagar lämna sjukhuset, rapporterar CBS News.

Kvinnan och pojken hade, enligt polisen, någon form av relation till hundarna. Den ena hunden, vilken skadades under polisens ingripande, avlivades direkt efter attacken av en veterinär, medan den andra avlivades senare efter att dess ägare gett sitt medgivande.

USA
/
Relaterat
Senaste nytt

Kristinehamn: Polisen rapporterar om arbetsplatsolycka

Flera döda i fabriksbrand i Taiwan

Minst fem människor har omkommit och över 100 har förts till sjukhus efter en brand följd av explosioner vid en golfbollsfabrik i södra Taiwan. Tre av dem som har bekräftats döda var enligt myndigheterna brandmän. Sökarbetet fortsätter efter flera personer som saknas.

Raset på E6: "Det som rör sig är leran"

Lera i jorden gör att skred förr eller senare inträffar, enligt experten Johan Kleman. Det här kommer inte som en blixt från klar himmel, säger han om raset på E6 i Stenungsund.

Ingen gripen efter dubbelmordet i Sandviken

Fortfarande har ingen gripits efter krogskjutningen i centrala Sandviken på torsdagskvällen, där en man i 20-årsåldern och en man i 70-årsåldern miste livet. Ytterligare två personer, en kvinna i 20-årsåldern och en man i 45-årsåldern, skadades i skottlossningen.

Gängledare hann fly innan fängelse stormades

1 timme sedan
Venezuela uppgav i veckan att man tagit "full kontroll" över fängelset Tocorón som under lång tid styrts av det ökända kriminella gänget Tren de Aragua.

EU-topp: Obalanserad handel med Kina

1 timme sedan
EU:s handelskommissionär Valdis Dombrovskis anser att unionens handelsrelation till Kina är "väldigt obalanserad".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.