Tre döda i skottdrama utanför Oslo

En av de mördade kvinnorna hade en nära relation med gärningsmannen.


Det var på måndagseftermiddagen som personen sköt flera personer med ett hagelgevär och sedan tog sitt eget liv i Asker sydväst om Oslo, rapporterar norska medier.

En massiv polisinsats kallades till platsen med helikopter. polispatruller och hundar. En särskild insatsstyrka ska ha sökt igenom bland annat ett båthus. Flera personer evakuerades från platsen.

Enligt Aftenposten öppnade mannan eld med ett hagelgevär och minst två personer har träffats. mannen sköt vilt omkring sig i ett villakvarter i Nesöya utanför Oslo.

– Jag hörde sex skott. Först två i snabb följd, sedan fyra till. Efter de första två skotten hörde jag ett kvinnoskrik, säger en ortsbo till Verdens Gang.

– Det är en pågående operation. Vi måste få kontroll på läget innan vi kan berätta mer, säger en polis på operationscentralen till Aftenposten.

Enligt Dagbladet har polisen stängt av vägen som leder till området där dramat pågick för bara några timmar sedan.

Polisens presskonferens inleddes av Per Zimmer.

–Jag ska berätta om en tragedi, inledde han.

Zimmer berättar att polisen anlände till platsen 17.45 på måndagskvällen efter larm om att en man i 60-årsåldern sköt med ett hagelgevär.

–Då vi anlände till platsen stötte vi omedelbart på två livlösa kvinnor. Något senare, runt klockan 19.00, hittade vi gärningsmannen inne i huset. Troligtvis hade han tagit sitt eget liv, säger Zimmer till Aftenposten.

Enligt Aftenposten hade en av de mördade kvinnorna en nära relation med gärningsmannen.

Ett vittne berättar:

– Min far sa att han såg gärningsmannen gå över vägen och skjuta minst fem skott. När min far sprang upp från bryggan, fann han ena kvinnan ligga på marken och skjuten med flera skott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 29 mars

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.