Polisen misstänks för 40 sexualbrott mot olika kvinnor.
Polisen misstänks för 40 sexualbrott mot olika kvinnor. - Foto: Johan Nilsson/Tim Aro/TT

Polis våldtog 24 kvinnor – hittade sina offer genom dejtingappar

En brittisk polis har erkänt sammanlagt 24 fall av våldtäkter och flera andra sexualbrott, begångna under 17 års tid. Han anklagas för att ha utnyttjat sin position som polis för att vinna sina offers förtroende.


Den 48-årige mannen har varit polis sedan 2001. Han var när han greps anställd vid en enhet som skyddar parlamentsledamöter och utländska diplomater, men stängdes av från sin tjänst efter att han greps i oktober 2021.

Mannen erkände på måndagen fyra våldtäkter, olaga frihetsberövande och övergrepp mot en kvinna, brott som begicks 2003. I december i fjol erkände han 43 brott mot elva andra kvinnor, däribland 20 fall av våldtäkter under 16 års tid fram till i september 2020.

Polisen kände till anklagelserna

Londonpolisen Metropolitan Police har bett mannens offer om ursäkt sedan det kommit fram att polisen känt till flera anklagelser mot honom om våldtäkt, våld i hemmet och trakasserier.

Borgmästare Sadiq Khan säger att han känner vämjelse och är förfärad över brotten.

— Londonborna kommer med rätta att vara chockade över att den här mannen har kunnat arbeta för "The Met" så länge, och allvarliga frågor om hur han har kunnat utnyttja sin position som polis på detta fruktansvärda sätt måste besvaras, säger han.

Träffades genom dejtingappar

Enligt utredningen ska mannen ha träffat en del av offren genom dejtingappar eller i sociala sammanhang, och använt sin ställning som polis för att kvinnorna skulle få förtroende för honom. Han ska sedan ha utsatt dem för attacker, tvång och förnedrande behandling.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!