USA:s vicepresident Kamala Harris besöker platsen i Monterey Park i Kalifornien där elva människor dödades i helgen.
USA:s vicepresident Kamala Harris besöker platsen i Monterey Park i Kalifornien där elva människor dödades i helgen. - Foto: TT

Biden hyllar hjälte som stoppade ny skjutning

Joe Biden har ringt upp den man som i helgen lyckades hindra en massmördare i Kalifornien från att skjuta ännu fler personer.Du är Amerika förkroppsligad. USA fegar aldrig ur, sade presidenten.


Genom att brotta ner gärningsmannen så att denne tappade sin pistol hindrade Brandon Tsay den 72-årige mannen som just dödat elva människor i en dansstudio i Monterey Park att på nytt öppna eld.

— Jag tror inte att du förstår hur mycket du har gjort för så många som du aldrig ens kommer att lära känna. Men jag vill att de ska veta mer om dig, sade USA:s president när han på torsdagen pratade med hjälten i telefon.

— Du är Amerika förkroppsligad. USA fegar aldrig ur. Det är på grund av sådana som du som vi alltid växer med uppgiften, fortsatte Biden.

26-årige Tsay befann sig på en dansstudio när 72-åringen kom in med en pistol i handen. I stället för att fly kastade sig Tsay över pistolmannen. 72-årigen, som bara minuter innan hade skjutit ihjäl elva människor i en annan dansstudio, lämnade platsen. Han hittades sedan död efter att ha begått självmord.

Efter en blodig start på året med över 70 döda i masskjutningar bara i januari manade Biden i tisdags till förbud mot vissa automatvapen.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.