Sirhan Sirhan, som dömts för mordet på Robert F Kennedy 1968, får sitta kvar i fängelse. Bild tagen vid en rättsförhandling 2016.
Sirhan Sirhan, som dömts för mordet på Robert F Kennedy 1968, får sitta kvar i fängelse. Bild tagen vid en rättsförhandling 2016. - Foto: TT

Kennedys mördare nekas frigivning

Publicerades: 2 Mar, 01:10, Uppdaterades: 2 Mar, 08:40

Sirhan Sirhan, som avtjänar ett livstidsstraff för mordet på senatorn och presidentkandidaten Robert F Kennedy i USA 1968, nekas villkorlig frigivning efter över fem decennier i fängelse.


Den palestinsk-jordanske 78-åringen saknar fortfarande insikt i vad som fick honom att skjuta Kennedy, enligt frigivningsnämnden i Kalifornien.

Sirhan har försökt att bli frisläppt 16 gånger. För två år sedan sade en annan nämnd som hanterar villkorliga frigivningar ja. Men beslutet avslogs sedan av Kaliforniens guvernör Gavin Newsom, med motiveringen att Sirhan fortfarande utgör ett hot mot allmänheten och att han inte tagit ansvar för ett brott som förändrade USA:s historia.

Sirhan får en ny chans till villkorlig frigivning om tre år. Hans advokat driver en parallell rättsprocess mot guvernörens beslut.

Senator Robert F Kennedy, demokratisk presidentaspirant och bror till den mördade presidenten John F Kennedy, talar i Atlantic City i maj 1968. Månaden efter, den 5 juni, mördades även han.
TT
/
Hot
/
USA
Senaste nytt

SBB-chefen: Värderar köpare noga

Kvinna i 30-årsåldern allvarligt skadad – blev påkörd av bil när hon cyklade

En kvinna i 30-årsåldern vårdas för allvarliga skador efter att ha blivit påkörd av en bil när hon cyklade i Landskrona, uppger polisen och Region Skåne på sina hemsidor.

Besked: Nej till nytt sjukhus i Växjö

Planerna på att bygga nytt sjukhus i Räppe i Växjö skrotas.

Kvinna släpades efter traktor – åtalad man har släppts

Den 56-årige mannen misstänks ha bundit fastkvinnan vid en traktor och sedan kört med hennes kropp släpande efter fordonet på en gård i utkanten av Malmö. Efter rättegången släpptes den häktade mannen fri i väntan på dom.

Sydkorea utreder internationella adoptioner

Flera svenskar finns bland de adopterade koreaner vars ärenden kommer att granskas av Sydkoreas kommission för sanning och försoning. Kommissionen har beslutat att ta upp ytterligare 237 fall där man misstänker att handlingar förfalskats.

Haavisto ställer upp i presidentvalet

Finlands utrikesminister Pekka Haavisto ställer upp i presidentvalet 2024, meddelar han på en pressträff. Enligt opinionsundersökningar är hans folkets favoritkandidat.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.