Sirhan Sirhan, som dömts för mordet på Robert F Kennedy 1968, får sitta kvar i fängelse. Bild tagen vid en rättsförhandling 2016.
Sirhan Sirhan, som dömts för mordet på Robert F Kennedy 1968, får sitta kvar i fängelse. Bild tagen vid en rättsförhandling 2016. - Foto: TT

Kennedys mördare nekas frigivning

Sirhan Sirhan, som avtjänar ett livstidsstraff för mordet på senatorn och presidentkandidaten Robert F Kennedy i USA 1968, nekas villkorlig frigivning efter över fem decennier i fängelse.


Den palestinsk-jordanske 78-åringen saknar fortfarande insikt i vad som fick honom att skjuta Kennedy, enligt frigivningsnämnden i Kalifornien.

Sirhan har försökt att bli frisläppt 16 gånger. För två år sedan sade en annan nämnd som hanterar villkorliga frigivningar ja. Men beslutet avslogs sedan av Kaliforniens guvernör Gavin Newsom, med motiveringen att Sirhan fortfarande utgör ett hot mot allmänheten och att han inte tagit ansvar för ett brott som förändrade USA:s historia.

Sirhan får en ny chans till villkorlig frigivning om tre år. Hans advokat driver en parallell rättsprocess mot guvernörens beslut.

Senator Robert F Kennedy, demokratisk presidentaspirant och bror till den mördade presidenten John F Kennedy, talar i Atlantic City i maj 1968. Månaden efter, den 5 juni, mördades även han.
TT
/
Hot
/
USA
Senaste nytt

Polisen i Kristianstad rapporterar om misshandel

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

1 timme sedan
Hundratals personer samlades för en ljusmanifestation i Fullerö utanför Uppsala på söndagskvällen, med anledning av sprängdådet som dödade en kvinna tidigare i veckan. Det är väldigt läskigt, man tänker på om det kommer hända en själv härnäst, säger Tina.

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

1 timme sedan
Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

1 timme sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Polisen i Västerås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i förråd.", skriver polisen på sin hemsida.

Försvarets vapen i Tove-målet – nya vittnen

2 timmar sedan
Två unga kvinnor dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Men när fallet nu ska upp i hovrätten kan utfallet bli något helt annat. Jag skulle absolut inte räkna hem någonting, utan det här är en öppen process, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.