Blommor på den gata i Tåstrup utanför Köpenhamn där två tonåringar knivhöggs till döds sent i måndags kväll.
Blommor på den gata i Tåstrup utanför Köpenhamn där två tonåringar knivhöggs till döds sent i måndags kväll. - Foto: Arkivbild/TT

Två tonårspojkar anhållna för dubbelmord – misstänks ha mördat två andra ungdomar

Två tonårspojkar har gripits och anhållits misstänkta för att ha mördat två andra tonåringar med kniv i en förort till Köpenhamn.


Strax före klockan 23 i måndags kväll blev två personer – en 17-årig pojke och en 18-årig ung man – knivhuggna i ett bostadsområde i Tåstrup, någon mil väster om Köpenhamn.

Händelsen väckte uppmärksamhet hos tre förbipasserande, som ryckte in och försökte rädda ungdomarnas liv i väntan på ambulans.

En av de knivskadade dog på platsen och den andre på sjukhus en stund senare. Ytterligare en 17-åring blev också knivskadad, men inte på ett livshotande vis.

En 17-årig pojke anmälde sig själv hos polisen dagen därpå och anhölls senare. På onsdagen har en 16-åring också anhållits. Bägge ska ställas inför rätta i häktningsförhandlingar senare under onsdagen, anklagade för två mord och ett mordförsök.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.