Poliser i väntan på eventuella protester i New York under tisdagen.
Poliser i väntan på eventuella protester i New York under tisdagen. - Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

Hög polisberedskap i både New York och Washington

New York och Washington står redo att hantera eventuellt stora demonstrationer om expresident Donald Trump skulle åtalas. Detta efter att Trump under helgen hävdat att han ska gripas under tisdagen, och uppmanat sina anhängare till protester.


I New York väntas alla NYPD-poliser att vara klädda i uniform och redo att placeras ut under dagen, enligt ett internt meddelande som en källa visat för CNN. Företrädare för polisen säger dock att det inte finns något särskilt hot, även om tisdagen är en "hög beredskapsdag".

Även polisen i Washington förbereder sig på samma sätt, men även där bedöms det inte finnas några "trovärdiga hot", enligt underrättelsetjänsten.

En källa nära Trumps juridiska medarbetare har uppgett att inget potentiellt åtal väntas just under tisdagen, men säger också att ett åtal kan komma när som helst.

Det väntade åtalet handlar om att Trump inför valkampanjen 2016 olagligt misstänks för att ha betalat den tidigare porrskådespelaren Stephanie Cliffords, även känd som Stormy Daniels, 130 000 dollar för att inte berätta att hon och Trump haft en relation.

Trumps tidigare advokat Michael Cohen har medgett att han lät betala ut pengarna till Clifford och erkände sig 2018 skyldig till kampanjfinansieringsbrott. Cohen sade då i domstol att presidenten instruerat honom att göra utbetalningen, vilket skulle göra att Trump är medskyldig.

Cohen har dömts till tre års fängelse för sin inblandning i affären.

Enligt Trump är anklagelserna politiskt motiverade.

TT
/
/
Hot
/
/
USA
Relaterat
Senaste nytt

Två döda i brand i Mellerud

Centern vill utreda euron

Centerpartiet vill utreda att ha euro i Sverige. Partiledningen blev därmed överkörd.

Musk i ordväxling om tyska migranträddningar

Miljardären Elon Musk har gett sig in i debatten om migration i Europa. I en ordväxling på X med Tysklands utrikesdepartement pekar Musk finger mot det tyska stödet av räddningsbåtar på Medelhavet. Svaret från tyska UD är avmätt.

Två personer knivskadade i västra Stockholm

1 timme sedan
Två personer har knivskadats i Flysta i västra Stockholm, skriver polisen på sin hemsida.

Tajt valresultat väntas i Slovakien

1 timme sedan
Ska Slovakien fortsätta att stödja Ukraina – eller blir det en mer Putinvänlig regim som tar över efter lördagens parlamentsval?

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Två olyckor, Araby.", skriver polisen på sin hemsida.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.