Poliser i väntan på eventuella protester i New York under tisdagen.
Poliser i väntan på eventuella protester i New York under tisdagen. - Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

Hög polisberedskap i både New York och Washington

New York och Washington står redo att hantera eventuellt stora demonstrationer om expresident Donald Trump skulle åtalas. Detta efter att Trump under helgen hävdat att han ska gripas under tisdagen, och uppmanat sina anhängare till protester.


I New York väntas alla NYPD-poliser att vara klädda i uniform och redo att placeras ut under dagen, enligt ett internt meddelande som en källa visat för CNN. Företrädare för polisen säger dock att det inte finns något särskilt hot, även om tisdagen är en "hög beredskapsdag".

Även polisen i Washington förbereder sig på samma sätt, men även där bedöms det inte finnas några "trovärdiga hot", enligt underrättelsetjänsten.

En källa nära Trumps juridiska medarbetare har uppgett att inget potentiellt åtal väntas just under tisdagen, men säger också att ett åtal kan komma när som helst.

Det väntade åtalet handlar om att Trump inför valkampanjen 2016 olagligt misstänks för att ha betalat den tidigare porrskådespelaren Stephanie Cliffords, även känd som Stormy Daniels, 130 000 dollar för att inte berätta att hon och Trump haft en relation.

Trumps tidigare advokat Michael Cohen har medgett att han lät betala ut pengarna till Clifford och erkände sig 2018 skyldig till kampanjfinansieringsbrott. Cohen sade då i domstol att presidenten instruerat honom att göra utbetalningen, vilket skulle göra att Trump är medskyldig.

Cohen har dömts till tre års fängelse för sin inblandning i affären.

Enligt Trump är anklagelserna politiskt motiverade.

TT
/
/
Hot
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.

Efter skredet – E6 öppnar tidigare än väntat

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna redan i sommar – tidigare än man trott, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.