Bushs chefsstrateg sågar Palin

Matthew Dowd menar att McCain sätter landet på spel.


Det kommer nu hårdare kritik inifrån Vita huset mot den republikanske presidentkandidaten John McCains val att att utse Sarah Palin till sin vicepresidentkandidat. Matthew Dowd, framstående politisk konsult och chefsstrateg åt president George Bush, menar att McCain vet att han sätter landet på spel med Palin som kandidat.

Dowd är säker på att McCain känner det i magen och att han kommer att få leva med det faktumet för resten av hans liv. Enligt chefsstrategen hade McCain hellre valt förre demokraten och numera oberoende Joe Lieberman, skriver The Huffington Post.

– De lät inte John McCain välja den person som han ville ha som vicepresident, säger han.

Hans uttalande har förvånat många i det republikanska lägret, eftersom McCain kör med kampanjparollen "landet först".

– Det var en av de mest katastrofala beslut som jag har sett i en presidentkampanj sedan jag började att bevaka dem, säger Joe Klein, kolumnist i Time.

Även om valet av Palin har engagerat den republikanska basen är Dowd fortfarande kritisk:

– För mig är det som Halloween.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Hela debatten
Senaste nytt

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.

Här är påskens olycksvägar

Påsken är en av de mest trafikintensiva helgerna på året. Hundratusentals bilar är ute på vägarna. Här är Sveriges 30 mest olycksdrabbade vägar under påskhelgen de senaste fem åren:

Se upp i påsktrafiken - välj stora vägar

Påsktrafiken kan bli intensiv när många i dag ger sig iväg för helgfirande - särskilt till fjällen. Man kanske behöver lite extra tid så se till att ta höjd för det, säger Felicia Danielsson, kommunikatör på Trafikverket.