Barnen som dödades var i nioårsåldern. De tre vuxna som dödades var i 60-årsåldern och anställda på skolan, enligt polisen.
Barnen som dödades var i nioårsåldern. De tre vuxna som dödades var i 60-årsåldern och anställda på skolan, enligt polisen. - Foto: John Amis/AP/TT

Nashville-skytten köpte sju vapen före dådet

Publicerades: 28 Mar, 23:18

Den 28-åring som misstänks ha dödat tre barn och tre vuxna på en skola i Nashville i måndags hade lagligt köpt sju skjutvapen under de senaste åren, uppger polisen.


Den misstänkta personen – som tros ha planerat dådet i detalj – var en tidigare elev på den kristna skolan. 28-åringen riktade inte in sig på några särskilda offer utan mot "den här skolan, den här kyrkobyggnaden", säger polisen under en presskonferens på tisdagen.

Tre av sju skjutvapnen som inhandlats från fem lokala vapenbutiker användes under dådet.

Skyttens motiv är fortfarande okänt, men i en tidigare intervju med NBC News sade polischefen John Drake att utredarna trodde att personen kände "viss förbittring för att gå till den skolan".

Inte känd för polisen

Enligt polisen var skytten transperson. 28-åringen var inte känd för polisen sedan tidigare, men fick vård för en okänd emotionell störning.

Tidigare har polisen berättat att man hittat både en karta över skolan och ett manifest som också nämner andra platser.

Polisen har även publicerat videoklipp från skjutningen, inklusive redigerade övervakningsfilmer, som visar hur skyttens bil kör fram till skolan, hur glasrutor skjuts sönder och hur skytten tar sig in i skolan.

En kvinna tog emot polisen utanför skolan och berättade att människor inomhus nyss hört skott avlossas.

Livlös på golvet

Klipp visar också hur poliser söker igenom rum efter rum och hur skott sedan avlossas samtidigt som en polis ropar att skytten ska släppa vapnet. Senare syns skytten livlös på golvet.

Den amerikanska polisens hantering av skolskjutningar har varit under lupp efter skolmassakern i Uvalde i Texas i maj förra året då det tog 73 minuter från det att de första poliserna var på plats tills att gärningsmannen var död.

Polisen i Nashville säger att det tog 14 minuter från det första samtalet tills skytten var död – men de har inte uppgett hur lång tid det tog för dem att komma fram.

Barnen som dödades var i nioårsåldern. De tre vuxna som dödades var i 60-årsåldern och anställda på skolan, enligt polisen. Omkring 200 elever går på skolan, som tar emot barn från förskoleålder upp till tolv års ålder.

TT
/
/
/
USA
Senaste nytt

Hotell i Somalia attackerades

Så gör kommunerna när familjer inte kan betala

Många barnfamiljer har det tufft ekonomiskt just nu. Men bara ett fåtal kommuner har blivit mer generösa när familjer har svårt att betala exempelvis förskoleavgiften, visar en enkät från TT. Det är det minsta vi kan bidra med, säger Kristian Johansson, ekonomichef i Marks kommun.

SAS-missen: Listades som under tvångslikvidation

Flygbolaget SAS visades under några timmar på fredagen som "under tvångslikvidation" i det danska bolagsregistret. Orsaken: Ett försenat bokslut.

Morgonrock ska ge demenssjuka nattro

Personalen vid ett äldreboende på Värmdö utanför Stockholm provar nu en ny variant för att skapa lugn och nattro hos demenssjuka. De anställda tar nämligen på sig morgonrock som en del av kvällsrutinerna.

Turkmenistans diktator ska stoppa all rökning

Ledaren i ett av världens mest slutna länder inför ytterligare påbud. Inom två år ska hela Turkmenistan ha slutat röka, slår diktatorn Serdar Berdymuchamedov fast.

1 400 mobiler stulna – polisen ber om hjälp

2 timmar sedan
Under natten mot fredag stals cirka 1 400 mobiler, till ett värde av över sex miljoner kronor, från ett förråd i ett industriområde i Lund. Telefonerna tillhör Lunds kommun och nu ber polisen allmänheten om hjälp då de har kört fast i utredningen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.