Minst tio dödade i Bagdad

Minst tio personer dödades och 30 skadades i en serie bombdåd i Iraks huvudstad Bagdad i dag.(TT)


Minst tio personer dödades och 30 skadades i en serie bombdåd i Iraks huvudstad Bagdad på onsdagen.

I de västra delarna av staden dog åtta personer när två bomber exploderade med några minuters mellanrum. Tidigare under dagen dog två personer när tre hemmagjorda minor exploderade längre österut i staden.

Enligt en säkerhetskälla var en av bomberna avsedd för borgmästaren för distriktet al-Jadida. Politikern ska dock ha klarat sig utan några skador.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

1 timme sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.