En stor polisinsats pågår vid en tunnelbanestation i Paris efter att polis skjutit en kvinna som betett sig hotfullt.
En stor polisinsats pågår vid en tunnelbanestation i Paris efter att polis skjutit en kvinna som betett sig hotfullt. - Foto: Michel Euler/AP/TT

Kvinna skjuten i tunnelbanan i Paris – hotade att ”spränga allt i luften”

Fransk polis öppnade på tisdagsmorgonen eld mot en kvinna som betett sig hotfullt och hotat att utföra ett terrordåd på en tunnelbanestation i Paris.


Kvinnan, som var klädd i en heltäckande abaya, befann sig på stationen Bibliothèque François-Miterrand, då hon hotade att "spränga allt i luften", enligt BFMTV. Enligt källor som talat med tidningen Le Parisien skrek kvinnan även "Allahu Akbar" till förbipasserande, som larmade polisen.

Hon ska ha vägrat att visa sina händer på uppmaning av polisen, vilket ledde till att ett vapen avfyrades. Kvinnan träffades i magen och har förts till sjukhus. Det är oklart hur allvarliga hennes skador är.

Enligt BFMTV har inga sprängämnen hittats på platsen.

Frankrike befinner sig på helspänn efter att landets regering nyligen höjde terrorhot-nivån till högsta möjliga efter en knivattack i en skola i Arras i norra Frankrike, där en lärare dödades och tre andra personer skadades.

Den senaste tiden har också flera bombhot riktats mot slottet Versailles och mot Louvren i centrala Paris.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!