Den republikanske minoritetsledaren i senaten, Mitch McConnell, och hans parti kräver mer pengar och åtgärder för gränssäkerhet och mot invandring för att behandla president Bidens stora stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan.
Den republikanske minoritetsledaren i senaten, Mitch McConnell, och hans parti kräver mer pengar och åtgärder för gränssäkerhet och mot invandring för att behandla president Bidens stora stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan. - Foto: Stephanie Scarbrough/AP/TT

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

Republikanerna i den amerikanska senaten blockerar tills vidare en fortsatt debatt om president Bidens stödpaket för Ukraina, Israel och Taiwan, rapporterar Politico.


De vill ha mer pengar och åtgärder i paketet för att stärka gränsen mot Mexiko och politiken mot invandring.

Paketet omfattar cirka 100 miljarder dollar och för att fortsätta behandla förslaget hade det behövts 60 ja-röster i senaten, men det blev tiotalet för få röster.

TT
/
/
USA
Senaste nytt

Folkkongressen: Kina satsar mer på försvaret

Kortare arbetsvecka testas i Köpenhamn

Nu får kommunanställda i Köpenhamn möjlighet att prova att jobba fyradagarsvecka på 14 utvalda arbetsplatser.

Pourmokhtari: Inte aktuellt med SD i regering

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) utesluter att sitta i en regering med Sverigedemokraterna efter nästa val. Då är inte jag en del av den.

Oscar Properties vd avgår

Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

1 timme sedan
Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.