Sarkozy stämmer spionchef

President Nicolas Sarkozy har stämt den tidigare spionchefen Yves Bertrand. (TT)


President Nicolas Sarkozy stämde på torsdagen den tidigare spionchefen Yves Bertrand, vars anteckningar om franska politikers vidlyftiga sex- och drogvanor är på väg att bli offentliga.

Bertrand förde under tiden som chef för spionorganisationen Renseignements Généraux (RG), fram till 2004, uppenbarligen noggranna anteckningar om Frankrikes rika och mäktiga. Hans noteringar beslagtogs sedermera av rättsväsendet och har nu läckts till tidskriften Le Point.

Enligt tidningen ges i anteckningarna bland annat bilden av att Sarkozy under tiden som inrikesminister 1998-2003 var otrogen med hustrun till en parlamentsledamot. Kanske som plåster på såren har ledamoten nu blivit minister.

I största allmänhet ägnar sig en del franska toppolitiker åt inte bara otrohet utan även partnerbyte, knarkande och sexköpsresor till Nordafrika enligt Le Point.

I stämningen som inlämnades på torsdagen anklagar presidenten Bertrand för bland annat intrång i privatlivet och ärekränkning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.