Ett nät ska hindra personer från att hoppa från den världsberömda Golden Gate-bron i San Francisco i USA. Bild från i december 2023, när nätet nästan var färdigmonterat.
Ett nät ska hindra personer från att hoppa från den världsberömda Golden Gate-bron i San Francisco i USA. Bild från i december 2023, när nätet nästan var färdigmonterat. - Foto: Eric Risberg/AP/TT

Nät ska stoppa hopp från självmordsbron

Nät i rostfritt stål har monterats på Golden Gate-bron i San Francisco för att förhindra självmordsförsök. Beslutet om projektet togs för ett årtionde sedan – men först nu har det genomförts.


Nära 2 000 personer har tagit sitt liv genom att hoppa från den världskända bron sedan den öppnades 1937.

Nu har näten installerats på båda sidor av den 2,7 kilometer långa bron. Arbetet inleddes 2018, men försöken att bli klar med projektet har försenats upprepade gånger.

Nätet är sex meter brett och syns inte från bilar som passerar över bron. Det är tänkt att det ska avskräcka personer från att hoppa och minska dödstalen bland dem som ändå gör det, även om de troligtvis blir svårt skadade.

Anhöriga till personer som tagit sitt liv från bron har i decennier kämpat för att få till nätet.

— Jag är så tacksam för att en liten grupp likasinnade människor aldrig gav upp på något så viktigt, säger Kevin Hines, en av runt 40 som överlevt efter att ha hoppat från bron.

Golden Gate-bron uppfördes av amerikanen Joseph B Strauss under 1933–37. Brons huvudspann var fram till 1964 världens längsta, skriver NE.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!