Klädjätten får kritik om sitt uttalande om leggings.
Klädjätten får kritik om sitt uttalande om leggings. - Foto: Dan Grytsku/Alamy/STELLA Pictures & Mira/Alamy/STELLA Pictures

Klädjätten möter kritik efter uttalande om överviktiga kvinnor

Klädmogulen Chip Wilson möter kritik efter att ha sagt att tjocka kvinnor inte är välkomna i hans klädbutik. Trots att företaget tar avstånd från hans uttalande äger Wilson flera andelar i bolaget.


Klädjätten Lululemon specialiserar sig inom yogakläder för kvinnor, således blir det många försäljningar av leggings eller så kallade "yoga-pants". Men märket har tvingats ta avstånd från sin grundare efter återupprepade uttalanden om överviktiga kvinnor. Det var Daily Mail först att rapportera om.

"Skapar en normalisering av det sjuka" – kritiken efter Gina Tricots kampanj

Miljardären Chip Wilson grundade Lululemon 1998 men blev tvungen att avgå från sin roll efter att 2015 ha sagt att överviktiga kvinnor försämrar kvalitén på leggings genom att göra dem genomskinliga. Trots detta äger han forfarande flera andelar i bolaget.

Jag är så trött på ätstörda kändisar som Ariana Grande – hon är livsfarlig

"Du måste vara tydlig med att att du inte vill att vissa kunder ska komma in"

I en intervju med Forbes säger den förra ägaren Chip Wilson att "hela den här mångfalds- och inkluderingsgrejen" inte stämmer överens med vad ett varumärke bör vara. 

Bianca Ingrosso om sin bulimi: Ordet "frisk" är långt borta

– Jag tror genom hela den här mångfalds- och inkluderingsgrejen att de försöker bli som Gap, allt för alla. Och jag tror att definitionen av ett varumärke är att du inte är allt för alla... Du måste vara tydlig med att du inte vill att vissa kunder ska komma in, säger Wilson.

En Lululemon-butik I New York, USA. Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press.

Hanna Bergwalls känga mot svenska influencers: "Tjänar pengar på smalhets"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!