Den högerextreme politikern Rasmus Paludan. Arkivbild.
Den högerextreme politikern Rasmus Paludan. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Paludans sajt stängdes av dansk polis

Den högerextreme politikern Rasmus Paludans sajt stängdes under onsdagen ner av polis, uppger han själv för danska Ekstrabladet. Skälet är att han publicerat ett anonymiserat åtal rörande bortförandet och mordet på den danska flickan Emilie Meng på sajten.


Paludan, som är ansvarig utgivare för sajten, är brottsmisstänkt för att ha offentliggjort åtalet, skriver tidningen.

Rasmus Paludan, partiledare för högerextrema Stram kurs, har besökt flera svenska städer för att bränna koraner offentligt. Den valturné med koranbränningar som Paludan genomförde i Sverige 2022 resulterade i de så kallade påskupploppen.

Emilie Meng försvann spårlöst från Korsør på Själland tidigt på morgonen den 10 juli 2016, och trots ett omfattande sökpådrag hittades kvarlevorna efter henne först på julafton samma år, dumpade i en sjö. En 32-årig man har nu åtalats misstänkt för mordet.

Danmarks justitieminister Peter Hummelgaard (S) uppmanade tidigare i veckan medier att gå försiktigt fram i förmedlingen av detaljer i det uppmärksammade mordfallet.

Hummelgaard har fått medhåll av en dansk barnrättsorganisation, Journalistförbundets ordförande Tine Johansen, samt familjen Mengs målsägandebiträde, har danska Journalisten rapporterat.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!