Arkivbilder på en nordkoreansk uppskjutning visas på ett nyhetsprogram på järnvägsstationen i Seoul, Sydkorea. Arkivbild.
Arkivbilder på en nordkoreansk uppskjutning visas på ett nyhetsprogram på järnvägsstationen i Seoul, Sydkorea. Arkivbild. - Foto: Ahn Young-Joon/AP/TT

Nordkorea: Kim övervakade robotuppskjutning

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har övervakat testsuppskjutningar av nya kryssningsrobotar som är utvecklade för att avfyras från ubåtar, enligt landets statliga medier.


Han såg enligt rapporterna också över arbetet med att bygga en ubåt som drivs av kärnenergi och ska ha upprepat sitt mål att bygga en kärnvapenbestyckad flotta som är tänkt att motverka vad Kim Jong-Un hävdar är ett växande hot från utlandet.

Enligt den slutna diktaturens nyhetsbyrå KCNA ska Kim Jong-Un ha uttryckt tillfredsställelse efter att robotarna träffat sina mål till havs under söndagens test.

Uppgifterna kommer dagen efter att den sydkoreanska militären uppgav att Nordkorea avfyrat flera kryssningsrobotar på söndagen i vatten nära hamnen i nordkoreanska Sinpo.

TT
/
/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!