Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ytterligare kokainspår i Red Bull

Nyheter | 02/06/2009 07:50

Myndigheterna i Hongkong har påträffat spår av kokain i burkar med Red Bull.

Myndigheterna i Hongkong har påträffat spår av kokain i burkar med Red Bull, bara ett par dagar efter att taiwanesiska myndigheter beslagtagit närmare 18 000 lådor med den populära energidrycken.

Enligt myndigheten för livsmedelssäkerhet har laboratorieanalyser visat små mängder av den olagliga drogen i stickprov från Red Bull Cola, sockerfri Red Bull samt Red Bull-energidryck.

Spåren har varit mellan 0,1 och 0,3 mikrogram kokain per liter dryck, framgår av ett uttalande.

Hongkongs kommissionär för narkotikafrågor, Sally Wong, sade att regeringen har bett om juridisk vägledning för att eventuellt vidta rättsliga åtgärder mot importörer och återförsäljare.

Avslöjandet kommer sedan de taiwanesiska myndigheterna i lördags beslagtagit närmare 18 000 lådor energidryck från Österrike efter att ha funnit spår av kokain.

Red Bull vars reklamslogan är "Red Bull ger dig vingar", skapades av den österrikiske tandkrämsförsäljaren Dietrich Mateschitz på 1980-talet.

Skrivet av: