al-Qaidas andreman hotar Obama

Ayman al-Zawahri: "Obama är inte välkommen i Egypten."


Samtidigt som Barack Obama befinner sig i Saudiarabien regnar al-Qaidas hotfulla meddelanden över honom.

"Obama sår frön till hat och hämnd"

I ett försök att överskugga hans mål - att redogöra för USA:s nya förhållande till den muslimska världen - har den svårfångade terrorledaren, Usama bin Ladin, redan spelat in en ljudfil där han fördömer Obama och hans regering.

–Obama och hans regering sår nya frön till hat och hämnd mot USA, sa bin Ladin.

På torsdag ska Obama bege sig till Egypten. Där ska han hålla ett tal som hela världens muslimer med spänning ser framemot. Men redan i dag meddelar al-Qaidas andreman, Ayman al-Zawahri, att Obama inte är välkommen i Egypten.

–Den grupp människor i Egypten, som brinner av ilska, hör mina skrik, sa Zawahri, reciterandes en dikt som skrevs under den brittiska ockupationen av landet.

"Stå förenade mot denna kriminella person"

Obamas försök att förbättra USA:s förhållande med den muslimska världen, efter att George W Bush spätt på en ilska genom krigen i Irak och Afghanistan, ses som tomma löften.

–Egyptens fria och rättfärdiga medborgare och heliga krigare måste stå förenade inför denna kriminella person, sa Zawahri och poängterade att de ser i genom hans pr-kampanjer, teatraliska uttalanden och fina ord.

Uttalanden publicerades som en ljudfil på en islamistisk hemsida på tisdagen, skriver Haaretz.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.