Expresident Donald Trump talar med journalister utanför rättssalen.
Expresident Donald Trump talar med journalister utanför rättssalen. - Foto: Maansi Srivastava/Ap/TT

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.


Processen att utse juryn har tagit flera dagar under vilka kandidaterna bland annat frågats ut om sin bild av Trump och om de tror sig kunna sätta förutfattade meningar åt sidan. Bland jurymedlemmarna ingår flera olika yrkeskategorier, allt från försäljare till advokater.

För flera av dem har gallringsprocessen varit påfrestande. En kvinna bröt under fredagen ut i gråt av nervositet innan hon bestämde sig för att hoppa av.

Trump har under tiden tyst följt processen, samtidigt som han under pauser utanför rättssalen inför journalister högljutt klagat över åtalet och domaren.

Det historiska åtalet är på 34 punkter och rör bokföringsbrott. Trump misstänks bland annat via sin advokat Michael Cohen ha beordrat utbetalningar till en porrskådespelare för att denna skulle hålla tyst om en relation med honom – men bokfört detta som juridiska kostnader.

Rättegången väntas pågå i minst sex veckor, med Trump närvarande. Han nekar till anklagelserna, och Trumps advokater hävdar att utbetalningarna var helt lagliga.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!