Söndag 14 Aug
Stockholm

Dödstalet stiger efter dagisbrand

Antalet döda fortsätter att stiga efter fredagens svåra brand i ett daghem i Mexiko.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På lördagen rapporterades att 38 barn dött.

Då var tillståndet fortfarande ytterst kritiskt för 15 av de 23 barn som vårdades på sjukhus, enligt delstaten Sonoras hälsominister Raymundo Lopez.

Mexikos president Felipe Calderón har lovat en grundlig utredning av branden. Han avbröt en resa till Yucatánhalvön och återvände till huvudstaden med anledning av brandkatastrofen.

När branden bröt ut fanns det 142 barn på daghemmet, enligt Eduardo Bours, som är guvernör i Sonora. De flesta barnen som dog var under två år och flera var spädbarn. De och personalen hade middagsvila när den plötsliga och omfattande branden utbröt på fredagseftermiddagen lokal tid. Sex vuxna vårdades också på sjukhus.

Talespersonen för den regionala åklagarmyndigheten, Jose Larrinaga, sade att det ännu var för tidigt att fastställa den slutgiltiga dödssiffran, men att de flesta offren hade dött av rökskador.

Vad som utlöst den katastrofala branden i Hermosillo, som ligger i delstaten Sonora vid den amerikanska gränsen, var oklart. Tidiga uppgifter om att elden startat i en däckverkstad intill förnekades av ägarna.

Daghemmet, som drevs i offentlig regi, saknade nödutgångar och takkonstruktionen rasade in vid branden.

Polis, brandkår och boende i närheten som ville hjälpa till strömmade till platsen. Ett barn med svåra brännskador förflyttades till ett specialistsjukhus i Arizona på andra sidan gränsen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.