Måndag 8 Aug
Stockholm

29 barn dog i dagisbrand

Mexikos president Felipe Calderón uttryckte sin "svåra smärta".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mexikos president Felipe Calderón uttryckte sin "svåra smärta" sedan en brand i ett daghem i norra Mexiko kostat minst 29 små barn livet.

–Vi bär fortfarande ut de döda, sade José Larrinaga, talesman för de lokala myndigheterna i staden Hermosillo.

–Åldrarna varierar, från tre-fyra månader till två eller tre år, fortsatte han, och förklarade att rökskador hade orsakat de flesta av dödsfallen.

Vad som utlöst den katastrofala branden i daghemmet i Hermosillo, som ligger i delstaten Sonora vid den amerikanska gränsen, var oklart. Tidiga uppgifter om att elden startat i en däckverkstad intill förnekades av ägarna.

Följderna av tragedin var desto mer uppenbara. Branden fick delar av taket att rasa in över en del av daghemmet där många små spädbarn fanns. Totalt fanns det 176 barn i lokalerna när branden utbröt på fredagseftermiddagen lokal tid, och dödssiffran väntades stiga.

Polis, brandkår och boende i närheten som ville hjälpa till strömmade till platsen. Ett 30-tal barn med svåra brännskador förflyttades till ett specialistsjukhus i Arizona på andra sidan gränsen.

Sonoras guvernör Eduardo Bours befann sig i Arizona när katastrofen inträffade, men begav sig omedelbart till Hermosillo.

President Calderón uttryckte sin sorg i ett officiellt uttalande. Han har också begärt att riksåklagaren inleder en utredning kring orsaken till branden.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.