Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak talar till publiken i Grimsby, men fick inte det gensvar han önskade.
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak talar till publiken i Grimsby, men fick inte det gensvar han önskade. - Foto: Stefan Rousseau/AP/TT

Sval respons på brittisk tv-duell

Rishi Sunak gick upp i onsdagens tv-duell mot Keir Starmer pressad att vinna röster. Men publiken förhöll sig sval mot båda partiledarna. Ingen av dem får min röst efter det här, sade en inbjuden i publiken.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Med tre veckor till det brittiska valet har valtempen inte riktigt infunnit sig, delvis för att ett maktskifte ser nästintill oundvikligt ut.

Kunde onsdagens utfrågningar av premiärminister Rishi Sunak och oppositionsledaren Keir Starmer få fart på valkampanjerna?

Publiken i Sky News sändning från Grimsby på den engelska nordostkusten var tveksam.

— Jag hoppas att du inte svarade så här när du var åklagare. För du svarar inte på frågorna, sade en av åhörarna till tidigare advokaten Starmer under en allmän frågestund, och summerade mycket av kvällen.

Skratt och burop

Labourledaren undvek åter att precisera partiets skatteplaner – de ska komma på torsdagen – men lovade att "ingenting i vårt valmanifest höjer skatten för vanligt folk".

— De som arbetar ska inte behöva betala högre skatter, men vi måste få ordning på ekonomin, sade han och fick omedelbart svar av utfrågaren Beth Rigby:

— Det jag hör är att du inte utesluter andra skattehöjningar.

Rishi Sunak fick det inte lättare när han försvarade sin och Konservativa partiets (Tories) politik om skatter och invandring.

— Jag förstår att folk är frustrerade, svarade han på frågor om båda ämnena, och möttes av burop och skratt när han lovade att skuldbördan hos allmänheten skulle minska.

Tories har de senaste dagarna fått kritik för att spela på de dåliga opinionssiffrorna där Labour har ett övertag på drygt 20 procentenheter, för att få Labourväljare att bli soffliggare enligt oppositionen.

Labourledaren Keir Starmer under sin utfrågning.

Såg besegrad ut

Under onsdagen fortsatte finansminister Jeremy Hunt på samma spår när han sade till nyhetsbyrån Bloomberg att han var osäker på att vinna sin valkrets, och försvarsminister Grant Shepps varnade i Sky News för Labours kommande "supermajoritet".

I debatten gjorde Sunak inte mycket för att få upp de konservativas humör. I en snabb opinionsundersökning efter debatten gav nära två tredjedelar högre betyg åt Starmer.

Och publiken i brexitfästet Grimsby höll med.

— Sunak såg ut som en besegrad man, jag tror att det blir svårt att rösta på honom igen, sade en tidigare Tories-supporter.

— Jag hade tänkt rösta på Starmer, men ingen av dem får min röst efter det här, det får bli ett annat parti, svarade en annan i publiken.

TT
/
/
/