Martha's Vineyard i amerikanska Massachusetts har råkat ur för marijuanabrist. Arkivbild.
Martha's Vineyard i amerikanska Massachusetts har råkat ur för marijuanabrist. Arkivbild. - Foto: Nick Perry/AP/TT

Cannabisbrist på flotta ön – skeppas in

Den exklusiva ön Martha's Vineyard i USA har hotats av cannabisbrist. Nu ska det lösas genom att drogen, som är laglig i delstaten Massachusetts, ska skeppas in i speciella båtar.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

På Martha's Vineyard finns fler än 230 registrerade användare av medicinsk marijuana – och tusentals rekreationsanvändare. Men den exklusiva ön har under våren brottats med cannabisbrist, trots att delstaten Massachusetts legaliserade användning för över sju år sedan.

Problemet hittills har varit att myndigheterna i delstaten inte tillåtit transport av cannabis till delstatens öar med båt eller flyg, av rädsla för att det skulle riskera att gå i strid med federala lagar.

Men efter att Martha's Vineyards två cannabisförsäljare meddelat att den småskaliga odlingen inte längre var ekonomiskt genomförbar har reglerna nu ändrats.

— Jag kan knappt bärga mig tills jag får öppna igen. Mina anställda är extatiska, säger Geoff Rose, ägare till ett av företagen.

De lokala myndigheterna i Massachusetts har dock försett sig med både hängslen och livrem: Cannabisen får endast transporteras via en rutt som går helt inom delstatens territorialvatten. Det innebär att den inte kan transporteras på den vanliga färjan, utan måste fraktas på alternativa båtar.

TT
/
/
USA