Republikanernas presidentkandidat Donald Trump pratar på ett kampanjmöte i Philadelphia.
Republikanernas presidentkandidat Donald Trump pratar på ett kampanjmöte i Philadelphia. - Foto: Chris Szagola/AP/TT

Trump: Kristna måste rösta

USA:s före detta president – tillika presidentkandidat för Republikanerna i årets presidentval – Donald Trump uppmanar evangelikala kristna att rösta på honom i november.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Trump har skapat sig en trogen skara anhängare i den kristna högern i USA genom att lova och genomföra vissa av deras viktigaste prioriteringar. Bland annat har han tillsatt konservativa domare i Högsta domstolen, något som gjorde att den federala aborträtten kunde rivas upp.

— Evangelikala och kristna röstar inte i den utsträckning de borde, sade Trump till hundratals anhängare på ett möte i Washington.

— De går till kyrkan varje söndag, men de röstar inte, fortsatte han och tillade, halvt på skämt, att de inte behöver rösta om fyra år, eftersom Trump inte kan kandidera till presidentposten 2028.

Trots att presidentkandidaten i fråga sällan syns i kyrkan själv så var evangelikala väljare viktiga för honom både i valet 2016 när han vann och i valet 2020 när han valdes bort. Enligt en undersökning gjord av tankesmedjan Pew Research Center röstade en klar majoritet av de vita evangelikala kristna på Trump.

TT
/
/
USA