Avrättad för mord på 93-åring

Myndigheterna i Texas har låtit avrätta en 39-åring som dömts för mord och på våldtäkt på 93-årig kvinna. Brottet begick han 1998. (TT)


Texas har avrättat en 39-åring som dömts för ett tio år gammalt mord och våldtäkt på en 93-årig kvinna. Den dödsdömde mannen bad kvinnans släkt om ursäkt innan han fick den dödande giftinjektionen i Huntsvillefängelset på onsdagen.

Nio människor har mist livet hittills i år i Huntsvillefängelset. Texas planerar ytterligare elva avrättningar 2008 och fyra nästa år för att komma ifatt i den kö, som uppstod när USA:s högsta domstol beordrat en sju månader lång paus. Delstaten leder USA:s dödsliga med 414 avrättningar sedan 1982 då den återinförde dödsstraffet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen, som tidigare häktats misstänkta för grovt skyddande av brottsling, har nu släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.