Avrättad för mord på 93-åring

Myndigheterna i Texas har låtit avrätta en 39-åring som dömts för mord och på våldtäkt på 93-årig kvinna. Brottet begick han 1998. (TT)


Texas har avrättat en 39-åring som dömts för ett tio år gammalt mord och våldtäkt på en 93-årig kvinna. Den dödsdömde mannen bad kvinnans släkt om ursäkt innan han fick den dödande giftinjektionen i Huntsvillefängelset på onsdagen.

Nio människor har mist livet hittills i år i Huntsvillefängelset. Texas planerar ytterligare elva avrättningar 2008 och fyra nästa år för att komma ifatt i den kö, som uppstod när USA:s högsta domstol beordrat en sju månader lång paus. Delstaten leder USA:s dödsliga med 414 avrättningar sedan 1982 då den återinförde dödsstraffet.

Skrivet av:

Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Ragunda

Opec väntas minska produktionen

Oljekartellen Opec+ har enats om att "ytterligare minska oljeproduktionen med 600 000 till en miljon fat om dagen", säger en källa med insyn i förhandlingarna mellan de 13 medlemsländerna till nyhetsbyrån AFP.

Polisen i Örebro rapporterar om stöld

"Man misstänks för stöld på en livsmedelsbutik i Örebro under eftermiddagen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om stöld, Hallsberg

"Man gripen för att ha stulit varor på en livsmedelsbutik i Hallsberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om räddningsinsats, Malmö

"Polisen biträder räddningstjänsten i ett misstänkt drukningslarm i Industrihamnen.", skriver polisen på sin hemsida.

Här är yrkena med 40 000 i månadslön – där du får jobb direkt

1 timme sedan
Är du på jakt efter nytt jobb? Eller funderar du på att börja plugga? Här är fem yrken med krav på högskoleutbildning, med mycket goda chanser till jobb.