Spanien ger Kuba orkanbistånd

Ger Kuba 245 miljarder kronor i bistånd efter orkanen Gustavs härjningar. (TT)


På måndagen undertecknade de två länderna ett avtal inriktat på utbildning, infrastruktur och bostäder samt återuppbyggnad och förbättringar av jordbruks- och industrisektorn, uppgav Spaniens minister för internationellt samarbete, Soraya Rodriguez, i slutet på ett fyradagarsbesök i Kuba.

Kubas biträdande utrikesminister Ricargo Guerrero tackade Spanien för biståndet och sade att Kuba kommer att välkomna hjälp från andra EU-medlemmar så länge den inte är förenad med några villkor och att Kubas suveränitet respekteras.

Orkanerna Ike och Gustav slog till mot Kuba den 30 augusti respektive den 9 september då tusentals bostäder förstördes och jättelika områden åkermark ödelades liksom över 7 000 inomhusanläggningar för tobaksodling, enligt jordbruksdepartementet.

Skrivet av:

Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

1 timme sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

2 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.