Mördaren hämnades på sin chef

En 52-årig man greps på måndagen misstänkt för mord på sin chef samt mordförsök och olaga frihetsberövande efter det dramatiska gisslandramat i en firmalokal i Cardiff.


Ett blodigt skottdrama utspelade sig på en rekryteringsfirma för yrkesförare i New Inn i Cardiff i Wakes på måndagen vid lunchtid. En 52-årig man tros ha skjutit ihjäl sin chef och skadat ytterligare tre personer som han band fast i en brinnande lokal.

Ett stort sökningspådrag med helikoptrar och polishundar sattes in för att hitta den misstänkta mördaren. Jakten började vid 52-åringens bostad och polisen omringade därför huset i Rumney i Cardiff som sedan visade sig vara tomt. Polisakten fortsatte sedan i åtta timmar innan polisen kunde gripa 52-åringen, rapporterar The Sun. Man evakuerat ett shoppingcenter och gator runt omkring och så småningom kunde mannen gripas i närheten av Rumney utanför New Inn, rapporterar BBC.

Polisen fick ett larmsamtal och hittade två svårt skadade män på rekryterings en av dem avled senare av skottskadorna. Den misstänkte mördaren hade satt eld på firmalokalerna efter dåden. Mannen som överlevde fick svåra huvudskador. Ytterligare två män hittades rökförgiftade på brottsplatsen och fick föras till sjukhus. De bekräftas att deras hälsotillstånd är stabilt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.