Mördaren hämnades på sin chef

- 21/10/2008, 07:03 -

En 52-årig man greps på måndagen misstänkt för mord på sin chef samt mordförsök och olaga frihetsberövande efter det dramatiska gisslandramat i en firmalokal i Cardiff.

Ett blodigt skottdrama utspelade sig på en rekryteringsfirma för yrkesförare i New Inn i Cardiff i Wakes på måndagen vid lunchtid. En 52-årig man tros ha skjutit ihjäl sin chef och skadat ytterligare tre personer som han band fast i en brinnande lokal.

Ett stort sökningspådrag med helikoptrar och polishundar sattes in för att hitta den misstänkta mördaren. Jakten började vid 52-åringens bostad och polisen omringade därför huset i Rumney i Cardiff som sedan visade sig vara tomt. Polisakten fortsatte sedan i åtta timmar innan polisen kunde gripa 52-åringen, rapporterar The Sun. Man evakuerat ett shoppingcenter och gator runt omkring och så småningom kunde mannen gripas i närheten av Rumney utanför New Inn, rapporterar BBC.

Polisen fick ett larmsamtal och hittade två svårt skadade män på rekryterings en av dem avled senare av skottskadorna. Den misstänkte mördaren hade satt eld på firmalokalerna efter dåden. Mannen som överlevde fick svåra huvudskador. Ytterligare två män hittades rökförgiftade på brottsplatsen och fick föras till sjukhus. De bekräftas att deras hälsotillstånd är stabilt.

Skrivet av: