Stockholm

Inställd avskedsturné kan ge pengar

Biljettinnehavarna til Michael Jacksons 50 konserter vil ha pengarna tilbaka.


Läs mer

Arrangörerna av Michael Jacksons utsålda 50 mastodontkonserter förberedde sig på lördagen inför anstormningen av biljettköpare som vill ha pengarna tillbaka efter superstjärnans död i torsdags.

This is it-spelningarna på Londons O2 Arena skulle enligt de senaste planerna ha inletts den 13 juli. Megastjärnans sista offentliga framträdande var när han i mars avslöjade evenemangen, tänkta att vara hans stora återkomst som artist och fylla på intäkter i den svåröverblickbara ekonomiska härva av skulder som rapporteras ha tornat upp sig på miljardnivåer för den tidigare stenrike Jackson.

Brittiska medier rapporterar att de 750 000 sålda biljetterna har inbringat över motsvarande en halv miljard kronor. En taleskvinna för arrangörerna, AEG Live, förklarade sent på fredagskvällen att detaljerad och fullständig information om hur återbetalningarna ska genomföras kan väntas nästa vecka. Hon rådde dock biljettköpare som vill ha pengarna tillbaka att ha sina biljetter eller kvitton i ordning.

Utsikterna att få tillbaka pengar bedöms vara goda. Men de som köpt biljetter på andrahandsmarknaden, exempelvis på Ebay eller från någon på puben, kan däremot ligga illa till, varnar en brittisk konsumentorganisation.

The Times rapporterade att även AEG hoppas att få tillbaka en del av de miljoner bolaget redan plöjt ner i evenemanget. Orsaken till hoppfullheten var att det anser sig ha relativt goda försäkringar.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.